назад

Перспективи співробітництва системи БПД з новими партнерами обговорювали на Дніпропетровщині

Фахівці Дніпровського місцевого центру з надання БВПД розпочали новий рік з розширення кола партнерів, інформуючи про можливості системи безоплатної правової допомоги. Минулого тижня вони провели низку зустрічей з представниками декількох установ, співробітництво з якими могло б бути взаємоцікавим та взаємокорисним.

Так, 18 січня у Новомосковському міському територіальному центрі надання соціальних послуг завідувачка сектору «Новомосковське бюро правової допомоги» Тамара Білокінь зустрілася з працівниками та  відвідувачами центру  –  громадянами, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги за місцем проживання,  і розповіла їм про порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги для пільгових категорій населення.

Цього ж дня  в Амур-Нижньодніпровському районному відділі філії Державної установи “Центр пробації” у Дніпропетровській області відбулася робоча зустріч за участі співробітників пробації, провідної юристки сектору «Дніпровське бюро правової допомоги № 2» Олени Тертишної та студентів-практикантів Дніпровського місцевого центру з надання БВПД — Анни Шушпан та Павла Довгопола. На зустрічі обговорювалися про точки дотику  у роботі між двома установами та можливості подальшої взаємодії.

Ми обговорили аспекти нашої роботи та перспективи співробітництва у 2023-му році. Важливо, що практиканти також були присутніми на цій зустрічі. Таким чином вони мали змогу одразу ознайомитись одночасно з роботою нашого центру, та специфікою пробації для більш глибокого вивчення роботи у юридичних установах регіону», – зазначає Олена Тертишна.

А учням 9-го класу Магдалинівського ліцею головна юристка сектору «Магдалинівське бюро правової допомоги» Наталія Сорока в онлайн-форматі розповіла, на яку правову допомогу можуть розраховувати діти та як її отримати.

До нашого центру звертається по допомогу небагато дітей, але це не означає, що ця категорія не має правових потреб. Варто враховувати, що підлітки  – це особистості, які ще перебувають у процесі формування та пізнавання світу. Треба тільки своєчасно підказувати їм, до яких саме установ вони можуть звертатися у разі виникнення потреби у допомозі, зокрема, у правовій, що ми й робимо із задоволенням, ” – коментує головна юристка сектору Магдалинівське бюро правової допомоги Наталія Сорока.

Це ж саме стосується й підлітків, що перебувають на обліку в  Новомосковському міськрайонному відділі філії Державної установи “Центр пробації” у Дніпропетровській області, яким 19 січня  головна юристка сектору Новомосковське бюро правової допомоги Тетяна Прокопець розповіла про те, чим відрізняється первинна правова допомога від вторинної, та як вони можуть отримати останню. А з працівниками названих установ досягнуто домовленості про подальшу взаємодію у підвищенні правової грамотності неповнолітніх.