назад
23.01.23

Продовжуємо підвищувати правову обізнаність військовослужбовців Полтавщини

В умовах повномасштабної війни російської федерації проти України наші захисники мужньо боронять нашу державу,   наші кордони та нашу свободу, але в той же час самі захисники та їх родини зараз саме як ніколи  потребують підтримки держави.  Тому наразі одним із пріоритетів системи безоплатної правової допомоги  Полтавщини є захист прав військовослужбовців Збройних Сил України.

У активній комунікації з Полтавським зональним відділом Військової служби правопорядку, фахівці системи БПД області проводять заходи для військовослужбовців області. Так, днями такі заходи проводилися  для Захисників на базі місць дислокації військовослужбовців, військових госпіталів.   І все це для того, щоб Захисники могли отримати  юридичну допомогу у максимально зручному для них режимі.

Начальниця відділу комунікацій та правопросвітницвтва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко презентувала систему  безоплатної правової допомоги Полтавщини, розповіла  про те. які послуги можуть отримати військовослужбовці звернувшись до бюро правової допомоги, поінформувала про те, що таке безоплатна первинна та вторинна правова допомога, у чому вона полягає та хто має право на її отримання.

Також вона розповіла про правопросвітницьку роботу системи БПД, як вона здійснюється, як  та куди можна звернутися за отриманням безоплатної правової допомоги в області.  Також військовослужбовців поінформували  про питання, які найчастіше хвилюють захисників та як вони вирішуються на практиці завдяки системі безоплатної правової допомоги.

«Лише з початку роботу до юристів системи БПД Полтавщини звернулося  майже 2 000  осіб з числа  військовослужбовців, ветеранів війни та учасників АТО за отриманням первинної правової допомоги у вигляді правових консультацій та правової інформації.» – додала Юлія Козаченко.

Фахівчиня Полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Анастасія Гречка проінформувала присутніх про актуальні питання, з якими звертаються громадяни та про практичні аспекти вирішення типових ситуацій.

Додатково, юристка повідомила про найпоширеніші питання, з якими звертаються  військовослужбовці. Серед них можна виділити, це питання щодо можливості переведення військовослужбовця до іншої частини, пільги для військовослужбовців та учасників бойових дій, особливості притягнення до відповідальності військовослужбовців та порядку звільнення зі служби.

По завершенні заходу учасники зустрічі мали змогу отримати консультацію від фахівців системи безоплатної правової допомоги.