назад

Покращення правової обізнаності громадян у сфері земельних відносин залишається актуальним навіть у військовий час

Навіть в умовах війни життя продовжується, і повсякденні проблеми нікуди не поділися. Житомирський місцевий центр з надання БВПД працює в звичайному режимі та надає правову допомогу, як на місці, так і під час роботи виїзних точок доступу.

18 квітня, в межах реалізації проєкту “Програма прискорення приватних інвестицій у сільське господарство”, виконувач обов’язків директора Житомирського місцевого центру з надання БВПД Андрій Мілютін відвідав села Туровець і Тарасівка Станишівської ОТГ.

Він відповів на нагальні питання щодо земельних правовідносин в умовах воєнного стану, забезпечивши роботу консультаційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги. А згодом провів інформаційно-роз’яснювальний захід для мешканців та працівників громади. Йшлося про реалізацію права на отримання земельної ділянки у воєнний час, а відтак пан Андрій забезпечив інформування населення про права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Окрему увагу приділили роз’ясненню прав та пільг ВПО.

 “Розвʼязання проблем громадян, особливо у реаліях сьогодення, дуже часто перебуває у площині діяльності органів місцевого самоврядування. Отримання дозволів, вирішення спорів між сусідами, управління комунальним майном та відновлення населених пунктів – далеко не повний перелік питань, з якими в своїй діяльності стикаються працівники ОМС. Представники системи БПД на Житомирщині активно допомагають їх вирішувати, надаючи правову допомогу  як трудовим колективам, так і мешканцям громад. Проводяться робочі зустрічі з головами територіальних громад задля збільшення кількості потенційних клієнтів та перенаправлення громадян для надання безоплатної правової допомоги”, – зазначає керівник Житомирського місцевого центру Андрій Мілютін.

Наприкінці візиту в Туровець він надав методичну допомогу трудовому колективу старостату та обговорив із старостою села Галиною Любченко плани на подальшу співпрацю.