назад

Практичні питання співпраці обговорили на зустрічі адвокатів з фахівцями системи БПД та пробації на Харківщині

Регіональний центр з надання БВПД у Луганській та Харківській областях, Рада адвокатів Харківської області, Холодногірський районний відділ ДУ «Центр пробації» провели онлайн-захід «Правові аспекти співпраці адвокатів з відділами центру пробації».

Фахівці регіонального центру регулярно проводять інформування відвідувачів Холодногірського відділу ДУ «Центр пробації» щодо можливості отримання безоплатної правової допомоги та консультації для їх підоблікових.

Цього разу онлайн-зустріч відбулась для адвокатів, які співпрацюють із системою безоплатної правової допомоги. У ній взяли участь заступниця директора Регіонального центру, голова Ради адвокатів Харківської області Вікторія Гайворонська та представники Холодногірського районного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Харківській області начальник Кірякова Анастасія Євгенівна та її заступниця Ксенія Мяких.

Представниці відділу пробації розповіли, які послуги надає система пробації, як працює із засудженими, що брати до уваги адвокатам під час збирання матеріалів і захисту засуджених. Вони також відповіли на запитання адвокатів.

Довідково

Система безоплатної правової допомоги вже тривалий час співпрацює з Центром пробації. На початку лютого виповнюється 8 років підписання Закону України «Про пробацію», Меморандум про співпрацю між системою БПД і Центром пробації уклали у грудні 2021 року.

Серед напрямів спільної праці: забезпечення права засуджених, які перебувають на обліку в підрозділах пробації, на безоплатну правову допомогу, участь в ініціативах, спрямованих на запобігання повторному скоєнню злочинів, правопросвітницька діяльність.