назад

У Львові напрацьовували алгоритм міжвідомчої співпраці при виявленні випадку домашнього насильства щодо особи поважного віку

Під час заходу фахівці системи безоплатної правової допомоги Львівщини у співпраці з представниками Консультативної місії Європейського Союзу та спільно з представниками територіальних громад та соціальних служб області, працівниками Національної та Патрульної поліції та громадських організацій не лише ділились власним досвідом у сфері запобігання та протидії домашньому насильству щодо осіб поважного віку, а й напрацювали конкретний алгоритм дій, який згодом буде представлений у вигляді друкованої продукції.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Ігор Микитин.

«Колеги, радий, що ви відгукнулись на нашу пропозицію. Насамперед, хочеться зауважити, що ми всі з вами працюємо в напрямку запобіганні та протидії домашньому насильству. Особливо варто приділити увагу питанню такого насилля щодо осіб поважного віку, оскільки вони є однією з найвразливіших верств населення. Тож я сподіваюсь, що наша зустріч дасть можливість не лише зміцнити міжвідомчу співпрацю, а й напрацювати конкретний алгоритм дій у таких випадках», ‒ наголосив Ігор Микитин.

До вітань доєднався і радник Консультативної місії Європейського Союзу з питань верховенства права Маркус Ролофс.

«Сьогодні ми будемо говорити про проблему домашнього насильства щодо осіб поважного віку. Тому дуже важливо аби напрацьований  алгоритм був дієвим. Адже одна справа знати про служби, які допомагають у таких випадках, а зовсім інша – звернутись до них по необхідну допомогу», – зауважив Маркус Ролофс.

Опісля вітань начальник сектору протидії домашньому насильству Львівського районного управління поліції №1 Марта Василькевич ознайомила присутніх із законодавством та особливостями його застосування у випадках домашнього насильства щодо осіб поважного віку.

«Варто зауважити, що поліція є найпершою ланкою порятунку у випадку вчинення домашнього насильства, тобто спершу ми створюємо мінімально безпечні умови приїжджаємо на місце, все фіксуємо та задокументовуємо. А вже після цього, до роботи з таким випадком долучаються всі інші служби. Тож від того, як ми будемо взаємодіяти залежить ефективність допомоги », ‒  зауважила Марта Василькевич.

Згодом, присутні, поділившись на групи, напрацьовували та обговорювали алгоритм дій в об’єднаній територіальній громаді при виявленні випадку домашнього насильства над особою поважного віку.