назад
23.07.19

Працівники п’яти місцевих центрів з надання БВПД покращили навички soft skills

23.07 Lv 1Фахівці Львівського, Броварського, Дніпровського, Сумського та Вінницького місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги покращили свої навички та компетенції soft skills у галузі сімейних та родинних відносин, а також взяли участь в ігрофікації судового засідання «Moot court». Захід проведений в рамках проекту «Комлексна допомога в сімейних та родинних відносинах».

Комплексне навчання пройшли 37 працівників п’яти місцевих центрів з надання БВПД, що мають спеціалізацію у сфері сімейних та родинних відносин. Тренінги провели керівниця правового клубу PRAVOKATOR.Львів Барбара Калюжна та заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська.

23.07 Lv 2

Під час тренінгу з розвитку навичок soft skills акцентувалося саме на сімейних та родинних правовідносинах. Всі кейси та практичні вправи стосувались домашнього насильства, стягнення аліментів, поділу майна при розлученні, питань опіки та усиновлення, позбавлення батьківських прав та спадкування. Фахівці спеціалізованих місцевих центрів з надання БВПД розвинули навички інтерв’ювання клієнтів для визначення інших видів допомоги, окрім правової: соціальної, психологічної, медичної тощо. Працювали також із процесуальними документами – заявами про позбавлення батьківських прав, встановлення обмежувального припису, поділ спільного майна подружжя та інші.

23.07 Lv 4

Друга частина навчання відбулася у форматі «Moot court» – ігрофікації судового засідання. Своїм практичним досвідом представництва у судах поділилась Барбара Калюжна. Працівники спеціалізованих місцевих центрів з надання БВПД отримали можливість відчути себе на місці справжніх учасників складного судового розгляду. Вони готували позови, відзиви та пояснення по справах, практикувались у судових промовах, виступали як в ролі позивачів, так і в ролі відповідачів.

23.07 Lv 3

Довідково. Проект «Комплексна допомога в сімейних та родинних відносинах» реалізується системою безоплатної правової допомоги в Україні спільно з Громадською правозахисною організацією «Права людини» у партнерстві з Благодійним фондом «Легіон світла» та Центром «Жіночі перспективи» за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти та фінансується Урядом Канади.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube