назад

Працівники Регіонально центру з надання безоплатної правової допомоги спільно з Чернігівським місцевим центром провели вуличне інформування.

Ораторство у всі часи залишалось найбільш ефективним інструментом поширення інформації. Під час усної бесіди краще уловлюються настрої співрозмовника, що дає змогу більш профільного та ефективного подання інформації. Тому, для збільшення правової обізнаності громадян, протягом тижня працівники системи безоплатної вторинної правової допомоги проводили вуличне інформування.
У ході проведеного вуличного інформування, громадян було ознайомлено з роботою Регіонального та Місцевого центрів. Хто має право на безоплатну правову допомогу, відмінність між первинною і вторинною правовою допомогою та хто є суб’єктами отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
Розповіли про «Чесну платіжку», підстави для перерахунку цін на послуги з теплопостачання та за гарячу воду, було пояснено покроковий алгоритм дій у випадку якщо теплопостачальна організація відмовляється перерахувати ціни на тарифи відповідно до постанови Уряду №560 від 26 червня 2019 року.

 

Молоді пари, що готуються стати батьками отримали корисну інформацію про онлайн-ресурс Міністерства юстиції «Малаятко». Він дасть можливість, молодим батькам та малюку одночасно отримати такі послуги:

  • реєстрація місця проживання;
  •  призначення допомоги при народженні дитини;
  •  реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я;
  •  реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків відповідно до Податкового кодексу України;
  •  видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

Даний сервіс дозволить мінімізувати кількість документів та процедурних дій та зменшить адміністративне навантаження на батьків. Передбачається надання послуги з державної реєстрації народження дитини в електронному вигляді, а також передача в електронному вигляді в режимі реального часу інформації про новонародженого до Єдиного державного демографічного реєстру під час державної реєстрації народження дитини. Для надання такого комплексу послуг Мін’юст планує забезпечити ЦОВВ та місцеву владу повноваженнями з приймання документів в електронному вигляді та встановлення між ними відповідної інформаційної взаємодії.