назад

Правова допомога – поруч! – на Закарпатті уже 6 років: юридичну допомогу від держави забезпечують фахівці бюро

Бюро правової допомоги уже 6 років забезпечують доступ до БПД навіть у найвіддаленіших куточках краю.. На Закарпатті функціонує 15 бюро правової допомоги, завдяки яким безоплатна правова допомога стала ближчою до людей і навіть у найвіддаленіших куточках краю дала їм можливість реалізовувати та захищати свої права. До юрисдикції Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги входять Ужгородське, Перечинське та Великоберезнянське бюро, Мукачівського місцевого центру – Мукачівське, Іршавське, Свалявське, Берегівське та Воловецьке, Хустського – Хустське, Рахівське, Тячівське, Виноградівське, Міжгірське, Дубівське. За весь час діяльності фахівці бюро прийняли понад 47 тисяч звернень від громадян.
Юристи бюро забезпечують доступ громадян до безоплатної первинної правової допомоги, яка полягає в наданні юридичних консультацій, доступі до правової інформації. Її може отримати кожен, хто звернеться до бюро. А також – до безоплатної вторинної правової допомоги, тобто: представництва інтересів громадян у судах, органах державної влади тощо громадянам, які належать до соціально вразливих категорій (малозабезпечені, особи з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішні переселенці, діти, жертви насильства та ін.), вичерпний перелік яких визначено в ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». За окремими видами спорів інтереси клієнтів також представляють фахівці бюро.
Приємно усвідомлювати, що ми допомагаємо вразливим категоріям громадян вирішувати їхні життєві проблеми у правовий спосіб. А це значить, що певним чином ми допомагаємо краянам стати хоч трохи щасливішими».
Правову допомогу можна отримати й дистанційно: зателефонувавши за безкоштовним номером єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, написавши повідомлення на ФБ-сторінку місцевого центру або скориставшись довідково-інформаційною платформою WikiLegalAid.
А звернутись особисто до фахівців можна, завітавши до фахівців найближчих місцевих центрів чи бюро правової допомоги на Закарпатті (контактні дані: адреси та телефони можна дізнатись на сайті Координаційного центру з надання правової допомоги, сторінках у фб Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги).