назад
04.02.19

Правові консультації отримали понад 2,8 тис. засуджених

04.12 sizoНа початок січня в установах виконання покарань працюють 111 точок доступу до БПД, з яких 14 – в слідчих ізоляторах. Функціонують 442 дистанційні пункти у приміщеннях органів з питань пробації.

«Минулого року фахівці центрів з надання БВПД провели понад 1 тис. прийомів громадян в установах виконання покарань. Вони надали правові консультації понад 2,8 тис. засуджених – особисто, телефоном, по скайпу», – розповів директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Лише за три останніх місяці минулого року утворено 85 дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги в установах виконання покарань та 316 – в уповноважених органах з питань пробації.

Зростання кількості дистанційних пунктів доступу до БПД відбулось завдяки співпраці Координаційного центру з Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби та державною установою «Центр пробації». У вересні 2018 року був підписаний Меморандум про співпрацю, а також затверджено Спільний план дій, спрямований на його виконання.

Протягом минулого року проведено понад 820 правопросвітницьких заходів в установах виконання покарань та органах з питань пробації. Розповсюджувались інформаційні матеріали щодо прав засуджених, зокрема, права на безоплатну правову допомогу.

У Миколаївській, Чернігівській та Чернівецькій областях працівники центрів з надання БВПД залучалися до надання безоплатної правової допомоги засудженим під час їхньої підготовки до звільнення в рамках реалізації програми диференційованого виховного впливу на засуджених «Підготовка до звільнення».

04.02 zasud

Інформаційно-аналітична довідка щодо забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги засудженим особам.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube