назад

Прес-конференція на тему «Протидія домашньому насильству і булінгу»

1

У понеділок, 4 лютого, в приміщенні Рівненського медіа-центру відбулась прес-конференція на тему «Протидія домашньому насильству і булінгу» за участі заступника міністра юстиції України Іванни Смачило, начальника ГТУЮ у Рівненській області Оксани Сальчук, директора Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василя Овдіюка, представника Патрульної поліції Рівненської області Марії Бурдової та наймолодшої діджейки України Юліанни Попович.

В своєму виступі заступник Міністра юстиції Іванна Смачило наголосила, що боротьба з насильством у родині та в навчальних закладах – справа кожного. Роль громадськості є дуже важливою. Долучилася до нашої ініціативи і наймолодша діджейка України Юліанна Попович. Вона власним прикладом і творчістю пропагує боротьбу з насильством.

3

Багато років ці проблеми в державі намагались ігнорувати, але зараз усе докорінно змінилось. В Україні набули чинності важливі зміни до законодавства про протидію домашньому насильству, вперше ухвалено законодавчі зміни, що зобов’язують протидіяти булінгу в навчальних закладах. Тепер ефективність запровадження цих змін залежить від кожного з нас.

4

Директор РЦ з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк закцентував увагу присутніх на ефективності правової допомоги громадянам, які звертаються до системи БПД. Із більше 20 тис. звернень у 2018 році, 17% відносились до питань сімейного законодавства, серед яких значна частина стосувалась домашнього насильства. До надання кваліфікованої допомоги постраждалим від насильства активно долучились сімейні радники (нову спільну ініціативу Мін’юсту, системи Безоплатної правової допомоги та громадськості, спрямовану на забезпечення захисту прав громадян у сфері сімейного права).

2

Всі учасники прес-конференції відзначили, що саме об’єднання зусиль Міністерства юстиції, Національної поліції, Безоплатної правової допомоги та громадськості допоможе ефективно боротися з проявами домашнього насильства та булінгу.