назад

Про безпечне донорство крові говорили з військовослужбовцями Прикарпаття

Заступник директора Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Жиркова 16 червня спільно з фахівцем центру Дарією Кащій провели правопросвітницький захід для військовослужбовців 50 полку імені полковника Семена Височана військової частини 1241 Національної гвардії України, що знаходиться у м.Калуш.

Оскільки 14 червня в Україні відзначають Всесвітній день донора крові, військовослужбовцям розповіли:

– що потрібно знати готуючись до донації крові;

– якою є процедура відновлення організму після здачі крові;

– хто може стати донором;

– які гарантовані державою права та пільги мають громадяни, які уже здали кров.

«Насправді людина, яка стала донором крові, в середньому допомагає врятувати мінімум два інші життя, при тому додатково стимулює свій імунітет та здійснює моніторинг свого здоров’я. І це чудово, коли люди розуміють важливість цієї процедури, так як життя та здоров’я людини є найвищою цінністю для усіх нас», – наголосила Ольга Жиркова.

Додатково, присутнім розповіли про дотримання військовослужбовцем військової дисципліни, поняття та види військового правопорушення, а також якою є відповідальність військовослужбовця за вчинення військового адміністративного правопорушення.

Окрім цього, учасників заходу ознайомили з правом на безоплатну правову допомогу, роз’яснили, що таке первинна та вторинна правова допомога, та хто може звернутися до центру для її отримання. Фахівці системи БПД наголосили про права затриманих осіб та процедуру залучення захисника у таких випадках.

На завершення присутні ознайомились з інформаційними буклетами системи БПД та іншими правопросвітницькими матеріалами.