назад

Про гендерно-зумовлене насильство та його форми говорили з учнями Микитинецького ліцею на Івано-Франківщині

Фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області спільно з представниками міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я»  провели захід для учнів Микитинецького ліцею Івано-Франківської міської ради на тему «Гендерно-зумовлене насильство: поняття та форми».

Гендерно-зумовлене насильство досить важлива та актуальна тема на сьогоднішній час. Учням ліцею під час заняття роз’яснили значення, його форми та відповідальність за вчинення таких насильницьких дій.

«У сучасному світі розуміння гендерно-зумовленого насильство переважно сприймається суспільством як насильство проти жінок, яке чинять переважно чоловіки. Є необхідність в правильному розумінні такого поняття серед молоді та визначенні його форм, а саме психологічного, фізичного, сексуального, економічного», ˗ Наталія Чаплинська, соціальний психолог Мультидисциплінарної Мобільної команди Івано-Франківськ (обласна).

Основною метою проведення даного заходу було підвищення знань щодо розуміння форм гендерно-зумовленого насильства та привернення уваги серед ліцеїстів.

«Будь-яке насильство повинне бути покараним. За вчинення гендерно-зумовленого насильств чинним законодавством України передбачена адміністративна, кримінальна та цивільно-правова відповідальність. Про такі дії потрібно говорити, не замовчувати, оскільки від цього залежить чи буде покараний кривдник чи ні», ˗ головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою відділу комунікації та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Наталія Гойсан.

Також, на завершенні заходу фахівчиня наголосила про можливості та способи отримання безоплатної вторинної правової допомоги особами, які постраждали від гендерно-зумовленого насильства.

Як отримати безоплатну правову допомогу

Зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Юристи працюють на лінії щодня: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 19:00; субота, неділя з 09:00 до 18:00.