назад

Про надання безоплатної правової допомоги в громадах розповіли працівники системи БПД Львівщини

У Львові відбулась заключна конференція проєкту «Партнерство інституцій громадянського суспільства і органів місцевої влади в інтеграції та адаптації внутрішньо переміщених осіб у територіальних громадах Львівської області». Про надання правової допомоги в регіоні, правопросвітницьку діяльність та запобігання й вирішення конфліктів розповіли фахівці системи БПД Львівщини.

«З перших тижнів війни ми почали консультувати людей, які вимушено покинули свої домівки у прихистках. Також ми надали роботу нашим колегам, які переїхали на Львівщину через активні бойові дії чи окупацію. Наші фахівці проводили чисельні правопросвітницькі заходи та виїжджали у найвіддаленіші райони для того, аби поінформувати людей про їхні права. Загалом, ми провели понад 800 таких заходів, якими охопили понад 5000 осіб», – розповідає заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Віра Іськович.

Окрім того, в регіоні відбулось 20 заходів з демонстрацією документальних фільмів з колекції Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини  Docudays UA «Мова» та «Боротьба Джамали» та обговоренням після перегляду. Після кінопоказу охочі мали змогу отримати правові консультації з тих чи інших питань.

«Після численних дискусій та обговорень ми бачимо, що попри гострі питання, які порушують обидва фільми, вдається «налагодити контакт» між внутрішньо переміщеними особами та мешканцями громад. Кожен розповідає про свій досвід, свій біль і співчуває оточуючим. Лише коли люди почули думку один одного конфлікт вщухає й вони наприкінці заходу вже обіймаються», – розповідає заступник директора Львівського місцевого центру з надання БВПД Христина Гаталяк.