назад
10.11.22

Про Програму відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення говорили в Ніжинському фаховому коледжі НУБІП України

9 листопада 2022 року директор Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Ірина Протченко, спільно з представником Ніжинського МЦ з надання БВПД Оленою Івановою та з представниками Чернігівського громадського комітету захисту прав людини провели інформаційний захід для здобувачів освіти в Ніжинському фаховому коледжі НУБІП України.

Ірина Протченко та Олена Іванова інформували здобувачів закладу про систему безоплатної правової допомоги. Також, була представлена Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення.

Ірина Протченко зазначила: «Діти не завжди вміють вирішувати конфлікти. Іноді неповнолітні не розуміють, що обраний ними шлях – це кримінальне правопорушення, за яке доведеться відповідати за законом. Участь у програмі відновлення надає дітям можливість усвідомити, що у боротьбі за свою правоту не можна порушувати закон».

Було роз’яснено умови, на яких ґрунтується проект та підстави його застосування.

Представники Чернігівського громадського комітету захисту прав людини говорили щодо Правил перетину кордону та безпечної міграції, а також про легальне працевлаштування, що особливо важливо під час кризових ситуацій.

Але родзинкою заходу стало продовження роботи в укритті зі значно більшою кількістю здобувачів освіти. Тому, навіть в такому випадку це дало можливість охопити більшу кількість охочих дізнатись про правила безпечної подорожі та такий захід точно запам’ятається.