назад

Про реформи органів юстиції розповіли студентам Ужгородського вищого комерційного училища

dscf8716    25 лютого директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко на запрошення заступника директора з виховної роботи Марини Скиби провів зустріч із викладачами та студентами Ужгородського вищого комерційного училища КНТЕУ.

 

    Загалом у зустрічі взяли участь понад 70 людей. Михайло Миколайович розповів студентам коледжу про реорганізацію органів юстиції, зокрема, створення бюро правової допомоги. Так, планується, що з 1 липня цього року на території України, в тому числі і на Закарпатті, запрацюють понад 400 бюро правової допомоги. Відповідно до тексту постанови уряду №99 від 11 лютого, оприлюдненої на сайті Кабінету Міністрів України, планується ліквідувати 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях, та утворити 428 бюро правової допомоги в місцевих центрах із надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

    Таке рішення Уряду сприятиме суттєвому розширенню доступу громадян до безоплатної первинної (юридичних консультацій та роз’яснень) та вторинної (захисту від обвинувачення та здійснення представництва інтересів осіб в судах) правової допомоги, а також електронних сервісів Міністерства юстиції на рівні територіальної громади.

 

dscf8718

     Також Михайло Давиденко розповів і про діяльність Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Центр надає допомогу у цивільних та адміністративних справах соціально незахищеним громадянам: малозабезпеченим, інвалідам, дітям-сиротам, безпритульним дітям та тим, хто позбавлений батьківського піклування, ветеранам війни та учасникам бойових дій (у тому числі й учасникам АТО), біженцям та особам без громадянства та іншим відповідно до ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу». Із повним переліком суб’єктів права таку допомогу можна ознайомитися тут.

 

Як зазначив директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко, тепер студенти будуть більш обізнані стосовно своїх прав і обов’язків і зможуть поширювати отриману інформацію у колі своїх друзів, родини, сусідів.

 

dscf8719