назад

Про суть пробації говорили на Чернігівщині

Одним з напрямків співпраці Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Корюківського районного сектору №1 Філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області є підвищення рівня правової свідомості і правової поінформованості суб’єктів пробації щодо захисту своїх прав та інформування про систему надання безоплатної правової допомоги.

Відтак, 27 січня 2023 року завідувач сектору «Менське бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання БВПД Олена Драгун поінформувала осіб, які перебувають на обліку в органах з питань пробаці, про систему безоплатної правової допомоги, її мету, основні цілі і завдання та пояснила, що таке первинна і вторинна правова допомога.

Фахівчиня бюро також звернула увагу на категорії осіб, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу та на практичні аспекти, пов’язані з отриманням такої допомоги.

Суть пробації полягає не тільки у встановленні нагляду за засудженими з покладанням на них певних зобов’язань й обмежень, а ще й в допомозі, спрямованій на їхню підтримку в суспільстві такими методами виховання, як бесіда. Отже, з метою запобігання вчиненню повторного кримінального правопорушення особами засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, Олена Драгун, спільно зі старшим інспектором Корюківського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Володимиром Харебою провели профілактичну бесіду, в рамках якої нагадали про порядок та умови відбування покарання з випробуванням. Також засуджених було ознайомлено із правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень.

Нагадуємо, що безоплатна правова допомога надається за Єдиним телефонним номером : 0-800-213-103.