назад
30.01.23

Українські захисники, що лікуються у столиці, отримують і правові консультації від фахівців системи БПД

Фахівці Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  на запрошення військового капелана Володимира Лютка консультують поранених військовослужбовців, які перебувають у Київській міській лікарні швидкої медичної допомоги.

Саме військовий капелан Володимир Лютко, який опікується українськими захисниками, що отримують медичну допомогу в міській лікарні виявив потребу військових у правовій допомозі та запросив юристів системи БПД проконсультувати бійців у медичному закладі. Реагуючи на цей запит, фахівці місцевого центру вирішили створити на базі лікарні консультаційний пункт доступу до правової допомоги, який буде діяти виключно за потребою військових пацієнтів.

Ми не чекаємо, коли захисники звернуться до нас, а самі йдемо до них і під час лікування надаємо правові консультації, допомагаємо скласти  рапорти, заяви, інші документи правового характеру, забезпечуємо доступ до вторинної правової допомоги. Щоб захисники у зручному для себе форматі могли отримати правові послуги та не витрачали сили і час на вирішення проблем із збором документів, оформленням статусів,  реалізацією своїх законних прав, –  в.о. директорки Лівобережного київського місцевого центру з надання БВПД Лілія Йолкіна.

Під час перших інформаційно-консультаційних заходів у лікарні, фахівці місцевого центру відповідали на запитання, що стосувалися грошового забезпечення і соціальних гарантій для військовослужбовців. Зокрема пацієнти розповідали про випадки недоотримання грошового забезпечення у період лікування та ділилися проблемами із збором документів для проходження військово-лікарської комісії та подальшого оформлення соціальної допомоги.