назад

Про систему БПД говорили на науково-методичному семінарі для викладачів Ніжинського фахового коледжу НУБіП

    З метою підвищення рівня правової обізнаності населення та розширення доступу до БПД в умовах воєнного стану, заступник директора Ніжинського МЦ з надання БВПД Олена Іванова і правник Ніжинського бюро правової допомоги Дмитрій Сокол взяли участь у науково-методичному семінарі для викладачів Ніжинського фахового коледжу НУБіП України.
   Під час виступу працівників центру присутні дізналися про етапи розвитку системи БПД , порядок реалізації права на безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану, видах правових послуг та суб’єктах права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
  Окрім того, Олена Іванова зупинилися на питанні «Що робити родичам військовослужбовця, який зник безвісти чи потрапив у полон», а також пояснила, як не стати жертвою телефонних шахраїв. Для поширення даної інформації серед студентів, батьків матеріали доповіді, розроблені юристами системи БПД, були розміщені на офіційному сайті закладу.
  Після інформаційної частини бажаючі змогли отримати індивідуальні консультації. За правовою допомогою до правників звернулося 5 осіб , яких цікавили питання соціального забезпечення, а також спадкового, житлового, сімейного права.
З метою розширення кола партнерів та налагодження співпраці цього ж дня Олена Іванова зустрілася із директором Ніжинського фахового коледжу НУБіП України Оленою Литовченко та заступником директора з навчально-виховної роботи Тетяною Шейн . За результатом зустрічі отримана домовленість про подальшу співпрацю, проведення спільних заходів та підписання Меморандуму.
В умовах воєнного стану найзручніший спосіб отримати консультацію – це зателефонувати за єдиним номером 0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України) або звернутися онлайн.
Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua