назад

Про важливість співпраці центрів з надання БВПД з органами місцевого самоврядування та територіальними громадами Івано-Франківщини говорили під час заходу з реформи децентралізації

1Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Володимир Ковальчук взяв участь у роботі круглого столу “Роль інституцій і громадських організації Прикарпаття у процесі децентралізації та регіонального розвитку”, який відбувся 20 березня 2017 року в м. Івано-Франківську.

Гостями круглого столу також були голова регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук та експерт Ігор Мельничук, керівник обласного Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, директор Інституту гуманітарної підготовки та державного управління ІФНТУНГ, депутат обласної ради Дмитро Дзвінчук, голова громадської ради при Івано-Франківській ОДА Віталій Перевізник, голова правозахисної організації ”Молода Просвіта” Євгенія Бардяк та інші представники інститутів громадянського суспільства.

Учасники зібрання обговорили хід реалізації реформи децентралізації на Івано-Франківщині та участі громадськості у процесах об’єднання та розвитку територіальних громад. Вони висловлювали власні бачення проведення реформи та озвучували пропозиції, серед яких – проведення широкої інформаційно-просвітницької роботи серед людей, які є безпосередніми учасниками реформи.

Виступаючи перед присутніми, Володимир Ковальчук визначив організаційно-спрямовуючу функцію Івано-Франківського Регіонального центру з надання БВПД, місцевих центрів та бюро правової допомоги у ході децентралізації влади. За його словами, система безоплатної правової допомоги як первинної, так і вторинної спрямовується на забезпечення потреб не лише окремо взятої людини, а й на територіальні громади в цілому. Володимир Ковальчук зазначив, що повноцінна та ефективна реформа децентралізації потребує належної співпраці між органами місцевого самоврядування, територіальними громадами та системою безоплатної правової допомоги. Він навів приклади запровадження позитивної практики правопросвітницької роботи та юридичного консультування фахівцями бюро та місцевих центрів БВПД в об’єднаних територіальних громадах та закликав до подальшої відкритої взаємодії з цих питань усіх зацікавлених сторін.

 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)