назад

Про захист прав безпритульних говорили на Шишаччині

Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, саме під таким гаслом відбулося засідання круглого столу на тему «Координація дій при виявленні безпритульної особи» в приміщенні Комунальної установи «Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради».

Основною темою для обговорення стало те, що допомога бездомним актуальна та необхідна, переоцінити її значення неможливо, адже потрібно розуміти, що є люди, які через життєві обставини опинилися на вулиці і хочуть повернутися в нормальне життя. Тому спільною та злагодженою працею всіх структур, які мають відношення до даної категорії громадян, необхідно не залишатися осторонь та всебічно допомагати у вирішенні даної проблеми.

Засідання круглого столу пройшло у жвавій дискусії питання-відповідь і  учасники дійшли домовленостей спільними зусиллями допомагати бездомним людям, які опинилися в складних життєвих обставинах у вирішенні життєво необхідних питань.

Його учасниками стали керівниця Шишацького бюро правової допомоги Вікторія Легейда, начальниця відділу соціального забезпечення Шишацької селищної ради – Наталія Завалідер, директорка комунальної установи «Центр пробації надання соціальних послуг Шишацької селищної ради», Світлана Васильченко, завідувачів відділеннями даної установи, а також представників Шишацького відділу поліції, громадських організацій.

Нагадуємо, що Шишацьке бюро правової допомоги працює за адресою: с-ще. Шишаки, вул. Партизанська, 2, тел. (05352) 9-24-13.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.