назад

Профілактичні заходи на базі Корюківського районного сектору №1 Філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області

Щоб забезпечити реалізацію права на безоплатну правову допомогу особами, які перебувають на обліку органу пробації та підвищення рівня правової свідомості і правової поінформованості щодо захисту своїх прав, на базі Корюківського районного сектору №1 Філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області систематично відбуваються консультування громадян фахівцями Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Відтак, 18 квітня  заступник директора Менського місцевого центру з надання БВПД Роман Драгун забезпечив роботу пункту доступу до правової допомоги на базі Корюківського районного сектору №1 Філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області.
Під час роботи консультаційного пункту особи мали змогу отримати консультації з різних галузей права.
Фахівець місцевого центру проінформував присутніх про систему безоплатної правової допомоги, пояснив, що таке первинна і вторинна правова допомога, звернув увагу на категорії осіб, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу та на практичні аспекти, пов’язані з отриманням такої допомоги.
Оскільки учасники пробації потребують постійної уваги та допомоги на шляху ресоціалізації у суспільстві невід’ємною частиною пробаційних заходів є профілактичні бесіди. Отже, заступник директора Менського місцевого центру з надання БВПД Роман Драгун спільно з провідним інспектором Корюківського районного сектору №1 Філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області Володимиром Харебою провели профілактичну бесіду з метою запобігання вчиненню повторного правопорушення особами засудженими до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та усвідомлення протиправної поведінки і наслідків, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень.
Таким чином, правопросвітницька та профілактично-виховна робота разом із заходами нагляду сприяють виправленню, ресоціалізації в клієнтів пробації та підвищенню їх рівня правової свідомості і поінформованості щодо захисту своїх прав.
Нагадуємо, що безоплатна правова допомога надається Менським місцевим центром з надання БВПД з 8-00 год. до 17-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Титаренка С., буд.6А, тел.: (0244) 3-30-01.
У разі якщо Ви потребуєте роз’яснень  зверніться до контактного центру системи  безоплатної правової допомоги за номером 0-800-213-103. Контакт-центр працює щодня — пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00 за Київським часом. Для з’єднання з оператором у голосовому меню потрібно натиснути 3.