назад

У Борзні працюють виїзні консультаційні пункти

З метою інформування громадян про зміни у законодавстві на період дії воєнного стану та надання консультаційної підтримки правники Борзнянського бюро правової допомоги, Віталій Дорошенко та Наталія Сущенко, забезпечують роботу виїзних консультаційних пунктів у Борзнянській міській раді, комунальному некомерційному підприємстві “Борзнянська міська лікарня”, Ніжинському районному секторі № 4 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області.
Під час прийому громадян за правовою допомогою звернулося 26 осіб, яких цікавили питання: порядок отримання дозволу на будівництво, реєстрація місця проживання співвласниками квартири, порядок укладення купівлі-продажу будинку, призначення пенсії за вислугою років, відпустки у воєнний час, поділ спільного майна подружжя, договір дарування земельної ділянки, порядок отримання дозволу на будівництво, реєстрація місця проживання співвласниками квартири, порядок укладення купівлі-продажу будинку, призначення пенсії за вислугою років, відпустки у воєнний час, договір дарування земельної ділянки, усунення перешкод у спілкуванні дідуся та бабусі з онуком, накладення арешту на доходи боржника, оскарження рішень органів місцевого самоврядування, порядок виплати заробітної плати, плата за обслуговування газових мереж, порядок перерахунку працюючим пенсіонерам, черги спадкування та спадковий договір. Усі бажаючі отримали вичерпні консультації та роз’яснення.
Окрім того, під час спілкування із відвідувачами та працівниками установ, організацій правники розповіли про діяльність системи БПД, шляхи отримання правової допомоги в умовах воєнного стану, зміни у земельному законодавстві, порядок фіксації воєнних злочинів через відповідні платформи Міністерства юстиції.
З метою підвищення рівня правової обізнаності громадян та популяризації системи БПД правчині розмістили тематичні плакати та оновили друковані матеріали з актуальних тем на інформаційних стендах установ і організацій.
У разі якщо Ви потребуєте роз’яснень  зверніться до контактного центру системи  безоплатної правової допомоги за номером 0-800-213-103. Контакт-центр працює щодня — пн-пт з 8:00 до 19:00, сб-нд з 9:00 до 18:00 за Київським часом. Для з’єднання з оператором у голосовому меню потрібно натиснути 3.