назад

Пишаємося нашими волонтерами

Цього року Дарина Петрук закінчила 11 клас. Багато часу дівчина приділяє волонтерству, але попри це, за успіхи у навчанні нагороджена золотою медаллю, має грамоти, подяки та нагороди за участь в різноманітних конкурсах та олімпіадах. Крім того, Дарина успішно захистила наукову роботу та посіла 3 місце на рівні України. Дівчина готується пов’язати своє життя з юриспруденцією.

Побачивши оголошення Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги про набір волонтерів, вона виявила бажання спробувати себе в цій справі, адже розуміла, що до місцевого центру звертається багато внутрішньо переміщених осіб, яким потрібна допомога. Також звертаються люди, яким потрібні правові консультації на різні теми.

Сьогодні Дарина успішно справляється з усіма завданнями волонтера. Вона активно долучається до правопросвітницьких заходів, консультування громадян, бере участь у вуличному інформуванні жителів міста Луцька. Дівчина швидко вчиться та, за допомогою наставника, вже готує деякі заяви до різних органів, позови до суду та письмові консультації.

Дарина коментує:  «До початку моєї діяльності в системі надання безоплатної правової допомоги я була лише на 80% впевнена, що юрист – моє покликання. Я мала певні сумніви, боялася, що не зможу виконувати свої обов’язки належним чином. Але зараз я знаю, що буду хорошим спеціалістом і зможу надавати якісну та доступну кожному правову допомогу».

Маємо сподівання, що Дарині вдасться здійснити свою мрію та стати професійним юристом, а співпраця із системою надання безоплатної правової допомоги стане першим кроком на цьому шляху, який надасть їй можливість здобути нових знань, набути практичного досвіду, підсилити свої комунікативні навички.