назад

У Рівному обговорили питання покращення наданя правової допомоги засудженим

Вдосконалення роботи консультаційних пунктів у місцях несвободи, проведення спільних прийомів засуджених  з особистих питань, застосування до засуджених передбачених законом заохочувальних норм, оскарження дисциплінарних стягнень,  підготовка до звільнення, сприяння у  попередньому вирішенні питань побутового та трудового влаштування звільнених з місць позбавлення волі – саме ці питання було спільно обговорено керівництвом Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області, Рівненського місцевого центру з надання БВПД та Державної установи «Городоцький виправний центр (№131)».

«Враховуючи нетривалі терміни відбування покарання і, як наслідок, значний рух засуджених в установі, надходження значної кількості засуджених, евакуйованих з установ у  районах бойових дій, особливої гостроти набуває питання системного та своєчасного роз’яснення новоприбулим засудженим порядку звернення засуджених щодо надання БВПД, а також процедури її надання», – зауважив начальник відділу організації надання БВПД Регіонального центру Олександр Кузик.

Директор Рівненського місцевого центру Алла Негрей звернула увагу працівників установи на необхідність при відібранні заяв засуджених чіткого встановлення суті питань, з якими вони звертаються, для подальшого врахування при розмежуванні компетенції Регіонального та місцевого центру та оперативного їх вирішення.

Начальник відділу соціально-виховної та психологічної роботи Городоцького виправного центру Роман Пелех наголосив на посиленні спільних зусиль щодо проведення роз’яснювальної роботи із засудженими та вирішенні їх правових питань – як одному з основних чинників дотримання прав людини та покращення морально-психологічного клімату в колективі засуджених.

Для інформації :

Протягом 7 місяців 2022 року до Регіонального центру звернулось для надання БВПД  – 50 засуджених. До Рівненського місцевого центру – 47 осіб.