назад

Питання пільг, прав і соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів стає актуальним на Івано-Франківщині

1У рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» 13 листопада пройшла координаційна зустріч щодо обговорення питань про пільги, права і соціальні гарантії військовослужбовців, ветеранів та визначення спільної стратегії діяльності в сфері захисту їхніх, участь в якій взяло керівництво Регіонального центру з надання БВПД в області.

У залі засідань Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, в рамках згальнонаціонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО!», зібралась координаційна зустріч, щоб обговорити такі важливі на часі питання, як пільги, права і соціальні гарантії військовослужбовців, ветеранів та визначення спільної стратегії діяльності в сфері захисту їхніх.

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук наголосив на важливості проведення таких заходів. Водночас, при обговоренні проблем, з якими стикаються військовослужбовці, піднімалось питання земельного характеру, а саме щодо звільнення від сплати земельного податку на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм.

2

Таким чином, за підсумками обговорення, будуть налагоджені тісні партнерські відносини та визначено шляхи взаємодії між учасниками зустрічі, а саме представниками Західного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операцій, громадських організацій учасників АТО, працівників військових комісаріатів,  районних центрів допомоги учасникам АТО, Головного територіального управління юстиції в області, Регіонально центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області.

3

На завершення зустрічі начальник Головного територіального управління юстиції Микола Станіщук вручив усім присутнім 277 екземлярів Пам’ятки «Учасникам російсько-української війни. Права, обов’язки та гарантії соціального захисту», яка виготовлена в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та розроблена громадською організацією «ВПО «Юридична Сотня».

Це видання вийшло при підтримці Івано-Франківської обласної ради та облдержадміністрації, в рамках реалізації прийнятої Програми правової освіти населення області на 2018-2022 роки, яку розробляло Головне територіальне управління юстиції при підтримці Регіонального центру з надання БВПД в області.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)