назад

Робочі будні Рівненського МЦ: співпраця з центром зайнятості та консультації «під єдиним дахом»

gol

На виконання Меморандуму про співпрацю між державною службою зайнятості та Координаційним центром з надання правової допомоги начальник відділу Рівненського місцевого центру Ольга Мазурець взяла участь у робочій нараді працівників Рівненського міського центру зайнятості.

Під час зустрічі Ольга Мазурець висвітила роботу системи безоплатної правової допомоги Рівненщини, розповіла про послуги, які надає місцевий центр, поінформувала про функції бюро правової допомоги, а також роз’яснила поняття безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. Однак основна мета зустрічі – домовленість про функціонування точку доступу до безоплатної правової допомоги та узгодження питання облаштування її друкованою продукцією системи БПД.

1

Окрім того, 28 листопада фахівці Рівненського МЦ Ольга Мазурець та Єлизавета Беркута взяли участь у робочій нараді Рівненського міського центру зайнятості з соціальними партнерами щодо вдосконалення шляхів співпраці для надання послуг особам з інвалідністю. Також до заходу долучилися керівники державних установ, зокрема, Департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА, Рівненського обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів, Рівненського міського управління охорони здоров’я, Рівненського обласного центру медико-соціальної експертизи, Рівненського обласного центру зайнятості, Рівненського обласного центру професійної реабілітації інвалідів.

2

У ході робочої наради Ольга Мазурець, окрім того, що окреслила напрями роботи місцевого центру та поінформувала про доступ до безоплатної правової допомоги, також розповіла про форми і методи роботи спеціалістів системи БПД для забезпеченні доступу до безоплатної правничої допомоги людям з обмеженими можливостями. Упродовж заходу присутні обговорили питання важливості та необхідності налагодження взаємодії між громадськими організаціям, органами місцевого самоврядування/державної влади для здійснення якісного захисту конституційних прав, законних інтересів, а також соціально значимих питань громадян з обмеженими фізичними можливостями.

3

Після завершення робочої наради з метою активізації правової, соціальної та психологічної підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями працювали консультпункти «під єдиним дахом». Юридичні консультації та роз’яснення надавала головний спеціаліст місцевого центру Єлизавета Беркута. Фахівець допомогла з’ясувати проблемні питання, які стосувалися визнання особи такої, що втратила право користуватися житловим приміщенням, поновлення строків для прийняття спадщини, порядку виконання судових рішень та щодо порядку призначення субсидій. 

4

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.

Рівненське бюро правової допомоги: м. Рівне, вул. Соборна, 195, тел. (0362) 68-40-05.