назад

Щодо пенсійної реформи консультують юристи Другого одеського місцевого центру

pensiyna reforma 131 жовтня 2017 року головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Руслан Станіславів презентував безробітним слухачам Державного навчального закладу «Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» переваги запровадженої пенсійної реформи:

  • Підвищення мінімальної пенсії (відтепер її розмір залежить від середньої заробітної плати, яка станом на теперішній час становить 3746 грн);
  • Індексація пенсій;
  • Скасування спеціальних пенсій, які раніше сплачувались державним службовцям. Встановлення максимального розміру пенсії – 10740 грн;
  • Обмеження категорій осіб, які можуть вийти на пенсію за вислугою років, тобто до набуття пенсійного віку;
  • Скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів;
  • Забезпечення виконання механізму реалізації страхового стажу.

У зв’язку з впровадженням в Україні пенсійної реформи фахівці Другого одеського місцевого центру вирішили в першу чергу проаналізувати, наскільки молодь Одеського регіону дбає про свою пенсію.

Руслан Станіславів зазначив про необхідність всерйоз та змолоду замислитися про свій страховий стаж та всі ризики тіньового заробітку. Юрист відповів на численні питання слухачів та провів анкетування на тему: «Чи дбаєш ти про свою пенсію?».

Всі опитувані є безробітними, серед яких військовослужбовці, кухарі та викладачі, бармен, медпрацівник та юрист.

За результатами анкетування, 50% молодих людей змінили своє ставлення до пенсії та відтепер дбатимуть про свій страховий стаж.

pensiyna reforma 1

pensiyna reforma 3

pensiyna reforma 4

pensiyna reforma 2

 

За правовими консультціями та розясненнями можна звернутися до Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Коблевська, 40.  Телефон: (048) 726-14-45, (048) 726-14-44.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103