назад

В смт. Ямпіль розповідали безробітним як створити власну справу

ShM 171103 103 листопада в Ямпільському районному центрі зайнятості відбувся семінар-навчання для громадян, які перебувають у пошуку роботи та заінтересовані у створенні власної справи на тему: «Правові аспекти створення власної справи», у ході якого начальник Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський роз’яснив присутнім нові норми трудового законодавства, якими посилено відповідальність посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій за порушення законодавства про працю.

 «В умовах ринкової економіки громадяни мають два основних способи заробити на прожиття: працювати за наймом або самому займатися підприємницькою діяльністю. Зараз, коли Україна знаходиться на шляху  ринкової економіки, який супроводжується зростанням безробіття, невиплатою зарплати на багатьох підприємствах, усе більше людей замислюються над можливістю організувати свій власний бізнес, самостійно зайнятися підприємницькою діяльністю,» – наголосив Володимир Лящевський.

ShM 171103 11

Також під час заходу фахівець бюро  звернув  увагу громадян на особливості роботи Ямпільського бюро правової допомоги, порядок звернення громадян та перелік документів, які потрібно подавати для консультування, порядок призначення адвоката та інші.

ShM 171103 12

 

Зареєстровані безробітні в більшості є малозабезпеченими, до того ж серед шукачів роботи чимало людей з числа соціально незахищених громадян, люди з інвалідністю, мами з малолітніми дітьми, а також внутрішньо переміщені особи  та демобілізовані учасники АТО, які мають бути обізнаними з можливістю захисту своїх прав та інтересів за рахунок держави.

Загалом, за юридичними консультаціями до фахівця бюро правової допомоги, в рамках мобільного пункту консультування, звернулося дві особи, що перебувають на обліку в районному центру зайнятості. На всі запитання були надані вичерпні відповіді.

 

Нагадуємо, що для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися до Ямпільського бюро правової допомоги:  смт.  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1, тел. (05456) 2-20-50.