назад

Співпраця системи БПД з органами пробації на Черкащині

21 січня головний спеціаліст Черкаського місцевого центру з надання БВПД Ірина Крутоус провела консультування та інформування з правових питань суб’єктів пробації  Соснівського РВ філії ДУ “Центр пробації” у Черкаській області.

Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень. Саме тому присутнім повідомлено, що законодавство України гарантує всім рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їх прав в порядку встановленому Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Присутнім роз’яснено правові аспекти відповідальності осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, за порушення порядку відбування покарання.

Зокрема, зазначено, що у разі невиконання засудженим, звільненим від відбування покарання з випробуванням, обов’язків визначених законом та покладених на нього судом, систематичного вчинення правопорушень, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації застосовує до нього письмове попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного покарання в місця позбавлення волі.

Наприкінці заходу погоджено план подальшої спільної роботи з установою системи пробації та графік прийому громадян, що перебувають на обліку.

Довідково. Зателефонувавши за єдиним телефонним номером цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України), ви можете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.