назад
29.09.15

Співробітник Координаційного центру з надання правової допомоги взяв участь в ХV щорічній конференції Міжнародної мережі «Оцінка програм»

ХV щорічна конференція Міжнародної мережі Оцінка програмВ рамках ХV щорічної конференції Міжнародної мережі «Оцінка програм» (IPEN) на тему «Соціально-економічні реформи і ухвалення управлінських рішень: роль моніторингу та оцінки», яка проходила з 23 по 25 вересня 2015 року, начальник відділу внутрішнього фінансового контролю Координаційного центру з надання правової допомоги Віталій Охріменко представив концепцію ефективної взаємодії між процесом моніторингу та оцінки проекту міжнародної технічної допомоги та системою управління ризиками бюджетної установи.

Конференція відбувалася за підтримки проекту Світового банку (ECAPDEV) «Розвиток потенціалу з моніторингу та оцінки проектів в Україні», Національної академії державного управління при Президентові України, Творчого центру ТЦК, німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та лабораторії досліджень ТЦК. Важливо, що саме Україна була обрана для проведення щорічної конференції Міжнародної мережі «Оцінка програм» у рік, проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН Міжнародним роком оцінки.

Проведення конференції мало на меті обмін досвідом, розвиток та зміцнення національного потенціалу в галузі моніторингу та оцінки з покращення процесу ухвалення управлінських рішень та впровадження соціально-економічних реформ, спрямованих на покращення рівня життя населення. Учасниками конференції були експерти в галузі моніторингу та оцінки з семи країн світу, вітчизняні та закордоні науковці, а також представники різних державних органів та установ, зокрема, заступник керівника Головного департаменту внутрішньої політики – керівник департаменту взаємодії з громадянським суспільством та політичними партіями Адміністрації Президента України Олександр Ярема, співзасновник громадянської платформи «Нова країна» Валерій Пекар, програмний менеджер Світового банку Кетеван Нозадзе та інші.

У рамках конференції науковці спільно з експертами обговорили значення та роль моніторингу й оцінки у процесі реалізації державних програм, обмінялися досвідом щодо особливостей, труднощів й досягнень під час моніторингу й оцінки управлінських рішень. Крім того, учасниками були презентовано кращі практики впровадження моніторингу і оцінки в діяльності державних та недержавних організацій.

До програми конференції також увійшла презентація менеджера та експерта українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксани Кікоть та Іванни Ібрагімової на тему «Моніторинг та оцінка новоствореної системи безоплатної правової допомоги в Україні».

Тісна співпраця щодо впровадження в Україні системи безоплатної правової допомоги між українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Координаційним центром правової допомоги створила унікальну базу для дослідження можливостей налагодження взаємодії між процесом моніторингу та оцінки проекту міжнародної технічної допомоги та ризик-орієнтованою системою внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту в бюджетній установі. Концепція взаємодії розроблена на основі досвіду проведення моніторингу і оцінки та побудови системи управління ризиками в умовах розбудови сучасної системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter