назад

Співробітники Шосткинського місцевого центру прийняли участь в апаратній нараді РДА

150921 0121 вересня 2015 року директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма та головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Правосуд прийняли участь у апаратній нараді Шосткинської районної державної адміністрації, яка пройшла під керівництвом т.в.о. голови Віктора Ждамірова, за участю заступника голови Сергія Ільєнко, керівника апарату РДА Ігоря Волинця, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, керівників установ, організацій району, представників ЗМІ.

 

Фахівці центру висвітлили питання «Підсумки роботи Шосткинського місцевого центру за два місяці та налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, громадськими та волонтерськими організаціями, юридичними установами, тощо, які надають первинну правову допомогу на відповідній території», яке було внесено до порядку денного апаратної наради. У своєму виступі Микола Гудіма звернувся до присутніх зі словами: “Надання безоплатної вторинної правової допомоги – це масштабний соціальний проект, важливим елементом якого є рівний доступ до правосуддя усіх громадян, незалежно від рівня доходів. Тож, малозабезпечені громадяни, пенсіонери, інваліди, учасники АТО, діти-сироти і цілий ряд інших осіб зможуть отримати безоплатну допомогу адвоката у цивільних та адміністративних справах. Жоден громадянин, який звертається до центру, не залишиться без підтримки та допомоги”.

Під час свого виступу Ольга Правосуд розповіла про систему безоплатної правової допомоги в Україні та діяльність перших місяців роботи Шосткинського місцевого центру. Спеціаліст, зауважила, що на сьогоднішній день Урядом підготовлено законопроект про розширення переліку осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу. До нинішнього списку додані особи, які претендують на отримання статусу учасника АТО та особи, які є вимушеними переселенцями. Також законопроект передбачає збільшення суми для малозабезпечених, які мають право на безоплатну правову допомогу, з одного до двох прожиткових мінімумів. За таких умов більше громадян зможе отримати безоплатну правову допомогу.

Після своїх виступів фахівці центру відповіли на запитання присутніх. Більшість цікавили питання, щодо надання правової допомоги у віддалених районах.

150921 02 

 

 

 150921 03