назад

Стоп насильство: у Житомирі підписали меморандум міжвідомчого співробітництва

MN1У Житомирі пройшов міжвідомчий форум протидії насильству. Захід об’єднав усіх, хто допомагає постраждалим: фахівців системи безоплатної допомоги, поліцейських, адвокатів, соціальних працівників, представників громадських організацій. Учасники не лише обговорили питання взаємодії але й підписали меморандум міжвідомчого співробітництва для комплексного реагування на випадки домашнього насильства на місцевому рівні.

Під час форуму учасники розглянули основні напрямки реалізації державної політики у даній сфері. Визначено коло суб’єктів, на яких поширюється дія Закону; суб’єкти, що здійснюють заходи та взаємодію у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, їх повноваження.
– Не так давно тему домашнього насильства не піднімали, це була сімейна справа. Сьогодні ми про це не тільки говоримо, ми маємо Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Від нашої взаємодії залежить ефективність надання допомоги постраждалим від домашнього насильства, – наголосила заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська.
Відповідно до документу сторони домовились динамічно взаємодіяти одна з одною з метою ефективного виконання функцій міжвідомчого співробітництва через:
– Запобігання насильству;
– захист, оцінка ризику, менеджмент та інтервенція;
– кримінальне переслідування кривдників та програми для кривдників.