назад

Стратегічна сесія щодо відпрацювання напрямків попередження та протидії домашньому насильству відбулася на Дніпропетровщині

Сесія  пройшла під час робочої зустрічі у Криворізькому місцевому центрі безоплатної вторинної правової допомоги  минулого тижня. У ній онлайн та офлайн взяли участь представниці патрульної поліції, системи безоплатної правової допомоги, Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ, адвокатка, психологиня, викладачка, керівниця  Проекту Кешер в Україні.

Основними питаннями, за якими «стратегували» активістки були:

  • нагальні проблеми у питаннях ефективної допомоги потерпілим від домашнього насильства;
  • що можна зробитисьогодні, аби покращити цю роботу завтра;
  • хто це буде робити.

Під час зустрічі адвокатка Наталія Радіонова також розповіла про те, як в інтересах потерпілих виносяться обмежувальні приписи:

Мій доробок – понад 25 обмежувальних приписів в інтересах клієнтів системи безоплатної правової допомоги. Тепер точно можна зазначати, що порушення припису може призвести до кримінальної відповідальності. І така практика тепер є. Кривдник наразі перебуває у в’язниці. Нещодавно ми взяли участь у тренінгу у рамках проєкту “Громади вільні від насильства” і готові втілювати подібні ініціативи в Кривому Розі”.

Партнерки також розглянули напрацювання та поліграфічні розробки різних часів та погодились, що варто провести інформаційну кампанію “Зупинити насильство” в громадському транспорті.

Що ми  отримали після зустрічі? Купу ідей, які потрібно втілити. Перелік задач, які потрібно вирішувати. І головне – переконання, що тільки разом ми зможемо впливати на ситуацію, змінювати соціальні норми і стверджувати, що зупинити насильство ми зможемо разом!”, – зазначила фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Наталя Кожем’яка.

 

Уже наступного дня  у Кривому Розі була продовжено інформаційну кампанію “Зупинити насильство”.  У її межах відбувся  семінар для жінок у Криворізькому центрі зайнятості.   Його провели разом – фахівчині системи безоплатної правової допомоги та мобільної бригади соціально-психологічної допомоги потерпілим від домашнього насильства.