назад

СУМСЬКИЙ МІСЦЕВИЙ ЦЕНТР СПІВПРАЦЮВАТИМЕ З ЮРИДИЧНИМ ФАКУЛЬТЕТОМ

150814 2113 серпня 2015 року директор Сумського місцевого центру Валентина Трошечко, начальник відділу по взаємодії з суб’єктами первинної правової допомоги Наталія Шестерніна завітали до декана юридичного факультету Сумського національного аграрного університету Світлани Запари для налагодження співпраці між центром, викладачами та студентською молоддю.

Метою зустрічі стало забезпечення практичної підготовки студентів юридичного факультету до професійної діяльності, сприяння розумінню ними соціальної ваги юридичної професії, допомогти у вирішенні тих чи інших питань, зорієнтувати, де можна отримати вторинну правову допомогу.

Основними питаннями, обговореними в ході зустрічі, стали: співпраця між центром та юридичним факультетом; проходження практики студентами на базі центру; співпраця з юридичною клінікою «Довіра»; розвиток безоплатної правової допомоги та надання безоплатної вторинної правової допомоги; освітній простір в умовах сучасного державотворення.

Учасники поділилися досвідом з питань організації та діяльності у сфері послуг та організаційних основ до повсякденних питань, що стосуються роботи з клієнтами.

«У всіхцивілізованихкраїнах права людини – на першомумісці у розбудовіправовоїдержави. Дотримання прав і свобод людини це той основоположний принцип, на якому  повиннооблаштовуватисяжиттясуспільства в Україні. А якщо розпочати зі студентської молоді то можна спільними зусиллями досягти високих вершин» – вважає директор центру Валентина Трошечко.

Результатом зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю.

150814 22