назад

Система БПД – стейкхолдер Університету Короля Данила

Нещодавно в Університеті Короля Данила відбулась зустріч зі стейкхолдерами задля обговорення та вдосконалення освітньої програми «Право». Система безоплатної правової допомоги на Прикарпатті тісно співпрацює з навчальним закладом вищої освіти.

В обговоренні навчальної програми брали участь представники кафедри права та публічного управління, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук і співвласниця аудиторської компанії «Партнер груп», очільниця офісу Адвокатського об’єднання «МТА партнери» у місті Івано-Франківськ Лілія Тепак.

Володимир Ковальчук зазначив, що між Регіональним центром з надання БВПД в області налагоджена належна співпраця з навчальним закладом. На даний час продовжується дія меморандуму, проводяться спільні правопросвітницькі заходи, організовуються зустрічі викладачів та студентів з адвокатами, працівниками поліції, пробації, представниками правозахисних громадськими організаціями. Як і сьогодні, фахівці БПД беруть участь в обговоренні науковцями УКД освітніх програм для бакалаврів та магістрів, пропонуючи свої напрямки в тренінгах-курсах на теми: «Протидія домашньому насильству», «Незаконна міграція і торгівля людьми», «Застосування законодавства про безоплатну правову допомогу під час військового стану в Україні».

«Сучасна освітня програма – це паритет між теорією та практикою. Університет має підкріплювати теоретичні знання практикою, майстер-класами, тренінгами в підприємствах та установах-партнерах. Адже для студента сьогодні неймовірно важливо мати змогу працювати навчаючись. І не просто працювати, а починати успішно будувати кар’єру за спеціальністю», – пояснює аудиторка, адвокатка Лілія Тепак.