назад
13.06.23

Telegram-чат БПД: понад 10 тисяч правових консультацій з початку року

З початку року юридичні консультації в Telegram-чаті системи безоплатної правової допомоги отримали більш ніж 10 тисяч українців. 80% проконсультованих оцінили роботу юристів на відмінно.

“Ми робимо все можливе, щоб сервіси системи БПД були доступні кожному, незалежно від місцеперебування, в зручний для них спосіб. Так Telegram дозволяє отримати консультацію юриста, зокрема, тим українцям, які перебувають за кордоном, в районах, де тривають активні бойові дії та, навіть, на тимчасово окупованих територіях”, – відзначає директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов. 

Серед найбільш популярних запитів в Telegram-чаті системи БПД сьогодні – це питання, що так чи інакше пов’язані із бойовими діями та введенням воєнного стану. Зокрема, багато питань щодо військового обліку, порядку виїзду за кордон, в тому числі й чоловікам, відшкодування збитків, завданих військовою агресією тощо.

Правова підтримка українців за кордоном

Велика кількість наших співгромадян наразі перебувають за кордоном і вони потребують допомоги в найрізноманітніших сферах права.

 Так, пані Світлана шукала допомоги у вирішенні трудового спору. Жінка працювала у дитячому садочку, але після повномасштабного вторгнення з дитиною евакуювалася до Польщі. Через місяць Світлані повідомили про розірвання трудового договору, але жодних документів вона не отримала. А зараз завідувачка садочка вимагає від Світлани написати заяву про звільнення.

Олена, дружина військовослужбовця, який зник безвісти під час виконання бойових дій. Наразі знаходиться у Польщі з дітьми. Мала питання щодо оформлення довіреності, щоб питаннями, пов’язаними з розшуком чоловіка займалась її свекруха, адже сама вона приїхати в Україну наразі не може, бо меншій дитині всього два місяці.

А ось Дарина потребувала допомоги в отриманні аліментів від чоловіка, що наразі перебуває в Україні. Вона запитувала чи може вона з-за кордону подати до суду, адже добровільно чоловік відмовляється від обов’язку утримувати власну дитину.

Це лише декілька прикладів звернень в Telegram-чаті в системі БПД, в кожному з них юристи надали покроковий алгоритм дій, як можна розв’язати правову проблему перебуваючи за кордоном.

Як отримати безоплатну правову допомогу у Telegram

Напишіть у Telegram-чат https://t.me/LegalAidUkraineBot  (кнопка «Отримати консультацію»)

Телефонуйте до контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за допомогою Telegram https://t.me/+380677213103

Консультанти контактного центру – це юристи, які щодня надають правову допомогу не лише телефоном, але і представляють інтереси клієнтів у судах. Практичний досвід юристів лінії дозволяє надавати практичні, дієві правові поради для вирішення питань додзвонювачів.

Контакт-центр працює — пн-пт з 8:00 до 18:00 за Київським часом.