назад

У Чернігові відбувся семінар «Участь військовослужбовців Сил територіальної оборони ЗСУ в наданні безоплатної правничої допомоги»

У Чернігові пройшов дводенний семінар «Участь військовослужбовців Сил територіальної оборони Збройних Сил України в наданні безоплатної правничої допомоги», організований Координаційним центром з надання правової допомоги у співпраці з представниками Сил ТрО ЗСУ.

Обговорювали, зокрема, участь військовослужбовців в наданні безоплатної правничої допомоги громадянам на нещодавно деокупованих територіях та документуванні порушень міжнародного гуманітарного права. 

Спікерами від системи БПД виступили заступниця директора РЦ з надання БВПД в Чернігівській області Олеся Пирковська та директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко. Вони розповіли про діяльність та послуги системи БПД, чим система БПД може бути корисною мешканцям деокупованих населених пунктів і обговорили з учасниками семінару алгоритми взаємодії та перенаправлення військовослужбовцями людей, що потребують послуг юриста чи адвоката, до системи безоплатної правничої допомоги. 

«Люди, які проживають в районах, де ведуться бойові дії або на нещодавно деокупованих територіях, мають багато юридичних питань. Втім є населені пункти, до яких з безпекових причин, не мають доступу правники. Завдяки співпраці з військовослужбовцями ТрО ми можемо проінформувати мешканців цих населених пунктів про можливості системи, зокрема дистанційні сервіси», — розповідає Олеся Пирковська.

Розглянули також питання, з якими система БПД може допомогти військовослужбовцям. Володимир Бобруйко навів приклади найбільш поширених запитів та алгоритми розв’язання цих питань.

Довідково. У липні Координаційний центр з надання правової допомоги та Командування Сил Територіальної оборони Збройних Сил України підписали меморандум про співпрацю, яким передбачена  взаємодія у сфері надання правової допомоги вразливим категоріям осіб, які мешкають на деокупованих територіях та поблизу районів ведення бойових дій.