назад

У Чернігові відбувся тренінг « Виявлення, ідентифікація,перенаправлення та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації та гендерно-зумовленого насильства »

В умовах війни в Чернігівській області активізувалась робота громадських та міжнародних організацій щодо надання допомоги постраждалому населенню під час війни та внутрішньо-переміщеним особам. Однак, й серед них , на жаль, є велика кількість людей, що знаходяться без документів, перебували в полоні або постраждали від експлуатації, в тому числі під час окупації, або потрапили в ситуації торгівлі людьми.

Саме тому, 21 жовтня 2022 року представники системи надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області  взяли участь у одноденному тренінгу,  який був організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини. Загальною метою тренінгу – є навчання з метою виявляти та перенаправляти постраждалих від експлуатації, домашнього чи ґендерно-зумовленого насильства, торгівлі людьми за допомогою, яку надають, як представники місцевого самоврядування, так і громадські організації задля забезпечення надання вчасної, якісної та комплексної допомоги.

Під час тренінгу спікер Наталья Куликова прояснила присутнім, що таке торгівля людьми, експлуатація та ґендерно зумовлене насильство, які прямі і непрямі індикатори вказують на те, що особа потребує спеціалізованої допомоги, яку допомогу можна забезпечити постраждалим, куди скерувати особу за допомогою, міфи та факти  про торгівлю людьми та подолання суспільних стереотипів.

Щиро вдячні Чернігівському громадському комітету захисту прав людини та спікеру Наталії Куликовій за організацію тренінгу тому, що саме такі заходи сприяють налагодженню співпраці та новим навичкам.