назад

У Чернівцях фахівці системи БПД проконсультували родини військових

Фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області провели правове консультування у просторі «Любляче серце», який віднедавна запрацював у Чернівцях. Створили його для підтримки родин українських воїнів, які нині героїчно захищають нашу державу від російської агресії. Тож поряд із психологічною, духовною та моральною підтримкою матері, дружини та діти військовослужбовців у просторі «Любляче серце» можуть отримати і юридичну допомогу.

На початку зустрічі комунікатор Регіонального центру Тарас Лазарук розповів, що таке безоплатна правова допомога та як її отримати. Далі з родичами військовослужбовців поспілкувалася головна юристка центру Іванна Желізна. Тематика розмови стосувалася найактуальніших питань, з якими нині найчастіше зіштовхуються військові та їх родини:
– Як отримати статус учасника бойових дій?
– Які пільги мають військовослужбовці та їхні родини?
– Як діяти, якщо військовий потрапив у полон, або не виходить на зв’язок більше тижня/10днів?
– Які категорії чоловіків мають право на відстрочку від мобілізації?
– Відпустка військових: як отримати, на який термін, які необхідні документи?
– Чи правомірно відправляти військового на передову після поранення?
– Правові нюанси, пов’язані з загибеллю військового: як забрати тіло для поховання, які документи потрібні?
– У яких випадках можлива демобілізація військовослужбовців?
– Якщо у помешканні, яке залишили ВПО в місцях проведення бойових дій, живуть військовослужбовці, то чи мають такі люди (у родині яких також є військові) право на пільги?

Головний юрист Регіонального центру з надання БВПД у Чернівецькій області Іванна Желізна фахово та змістовно відповіла учасникам зустрічі на їхні запитання, а також порадила як діяти в різних правових ситуаціях, повязаних із військовою тематикою.

«Усю необхідну довідкову інформацію, а ще – актуальні правові консультації від наших юристів ви можете отримати щодня, без вихідних, зателефонувавши до контакт-центру системи БПД на номер 0800 213 103. Крім того, в разі потреби можна безпосередньо зустрітися та поспілкуватися з фахівцями у найближчому до вас бюро правової допомоги,  – наголосила Іванна Желізна.