назад
15.12.22

У день працівників суду про співпрацю з БПД Сумщини

Свято Дня працівників суду в Україні відзначається у другій декаді грудня. Ця дата – ще одна можливість віддати почесті тим людям, які несуть відповідальність за справедливість в нашій країні. 

Регіональний центр з надання БВПД у Сумській області та місцеві центри краю на постійній основі співпрацюють із судами Сумщини задля забезпечення дотримання та захисту конституційних прав і свобод громадян.

Яскравим прикладом консолідації зусиль є діючий меморандум про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та Зарічним районним судом міста Суми.

Наші партнери – Зарічний районний суд міста Суми – постійний генератор ідей, направлених на поліпшення дотримання та забезпечення гарантій державного захисту, надання безоплатної правової допомоги, а також доступу до безоплатної правової допомоги”, – акцентує директорка Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.

Уже традиційними в місті Суми стали зустрічі громадян із правниками та адвокатами на базі Зарічного районного суду міста Суми. У межах проекту «Вас чекають в суді» сумчани мають можливість отримати відповіді на свої юридичні питання, проконсультуватися з фахівцями системи безоплатної правової допомоги, дізнатися про сервіси, які допомагають правомірно вирішувати проблеми.

Під час ковідних обмежень та в умовах воєнного стану такі зустрічі стали відбуватися в онлайн режимі, ознайомитися із відеозаписом такої зустрічі можна за посиланням – https://bit.ly/3OqrEny .

За словами заступниці директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області  Валентини Волобуєвої: “теми для таких зустрічей обираються не випадково. Оцінюється запитуваність тематики через кількісні показники звернень громадян, як до суду так і до фахівців системи БПД Сумщини. Бо проєкт «Вас чекають в суді», покликаний допомогти громадянам розібратися в різних правових питаннях й отримати консультації від фахівців”.

Зокрема, ще одна спільна соціально важливо ініціатива керівництва Регіонального центру та  голови Зарічного районного суда міста Суми є  надання безоплатної первинної правової допомоги громадянам в приміщеннях суду   юристами Регіонального та Сумського місцевого центру з надання БВПД. 

“Не дивлячись на умови воєнного часу – ця потреба є на часі. Адже чимало осіб, які звертаються до суду, потребують додаткових консультацій та роз’яснень. Тож їхнє отримання безпосередньо в суді буде максимально зручним та вчасним”, – зауважує очільниця Регіонального центру.