назад

У Дніпрі пройшов форум для молодих юристів

IMG 20171123 14272123 листопада 2017 року представники Першого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Катерина Чуміна та Анастасія Безугла взяли участь у форумі для молодих юристів «Про Досвід. Тет-а-тет», який відбувся на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Організатором заходу виступив голова Координаційної ради молодих юристів при ГТУЮ в Дніпропетровській області Фархад Фархадов.

Серед спікерів форуму були присутні досвідчені юристи та видатні публічні діячі Дніпропетровської області та України: помічник Міністра юстиції України Віталій Гдичинський, начальник ГТУЮ в Дніпропетровській області Леонід Маньковський, заступник голови ОДА Володимир Юрченко та секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара, представники правоохоронних органів, НАЗК, суддів, та інші.

У ході заходу спікери ділились власним досвідом зі студентами вищих навчальних закладів Дніпропетровської області. Майбутні юристи мали змогу з перших вуст почути історії успіху досвідчених правників і громадських діячів.

Студентів цікавили питання отримання першого практичного досвіду спікерами та те, як перше місце роботи вплинуло на їх подальшу кар’єру. Принагідно, спеціалісти Першого дніпровського місцевого центру з надання БВПД проінформували присутніх щодо можливості проходження студентами юридичних спеціальностей практики в центрах безоплатної правової допомоги, про основні цілі, напрями та принципи роботи системи безоплатної правової допомоги. У неформальній обстановці Катерина Чуміна та Анастасія Безугла розповіли студентам про власний досвід працевлаштування до Першого дніпровського МЦ під час навчання на 5 курсі університету, отримання навичок з консультування громадян в офісі та на виїзних прийомах у віддалених районах, проведення правопросвітницьких заходів для дітей та молоді, співпраці з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями та інш.

Варто подякувати організаторам заходу за чудову можливість для студентів ВНЗ отримати користі поради від фахівців та натхнення на досягнення значних висот у юриспруденції.

Нагадуємо, що Перший дніпровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням БПД, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2017/11/16{/gallery}