назад

Суд виніс рішення на користь малозабезпеченого громадянина

sud 2До Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин Г. з метою представлення його інтересів у суді з питання оскарження рішення суду щодо адміністративного правопорушення.

Центром прийнято рішення про надання клієнтові такої допомоги як особі, яка відноситься до категорії малозабезпечених громадян, справу доручено вести адвокату Маріану Цаплаку.

Чоловік звернувся до Центру з проханням подати апеляційну скаргу на постанову Галицького районного суду міста Львова, якою він притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення митних правил (ст.483 ч.1 МК України): перетнув кордон і в’їхав в Україну з Польщі на автомобілі з нібито підробленою довіреністю, за що був оштрафований на 155 тис. грн., також у нього конфіскований автомобіль та стягнуто кошти за зберігання цього автомобіля.

Адвокат подав апеляційну скаргу, – і Апеляційним суду Львівської області вищезазначена постанова була скасована, а справа направлена на доопрацювання на митницю для усунення недоліків.

Після доопрацювання Львівська митниця Державної фіскальної служби України знову направила матеріали справи в Галицький районний суд. І вже при повторному розгляді за участю адвоката Цаплака, клієнта Г. фактично було визнано судом невинуватим у вчиненні зазначеного адміністративного правопорушення, а провадження в справі було закрито за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Слід зазначити, що вказана постанова суду першої інстанції була оскаржена в апеляційному порядку вже представником митниці, проте постановою апеляційного суду Львівської області – залишена без змін, а апеляційна скарга митниці – без задоволення.

Галицький районний суд міста Львова, з’ясувавши фактичні обставини справи та керуючись нормами Митного Кодексу України постановив звільнити громадянина Г. від адміністративної відповідальності, у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення, а провадження щодо нього закрити.

Нагадуємо, за детальною інформацією з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги звертайтесь до Другого львівського місцевого центру з надання БВПД за адресою:

м. Львів, вул. Винниченка, 30; конт. телефон:(032) 255-65-71.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області:

м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).