назад

У Голосіївському районі столиці з’явився консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги

Розпочав свою роботу консультаційний пункт доступу до системи безоплатної правової допомоги в бібліотеці імені Миколи Гоголя (вул. Велика Васильківська, 136), де щоп’ятниці  юристи Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснюватимуть особистий прийом громадян. Відтепер кияни, що проживають чи працюють в найбільшому районі столиці, зможуть поблизу свого дому або роботи безпечно отримати правову консультацію.

Під час дії воєнного стану важливо забезпечувати роботу консультаційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у всіх районах міста Києва. Оскільки Голосіївський – один із найбільш густонаселених районів столиці, ми надаємо можливість його жителям отримувати не тільки якісні правові консультації, але і подавати звернення про призначення їм адвоката для судового захисту – підкреслив директор Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Бреус.

Спілкуючись з юристами центру, під час роботи пункту, українці цікавилися різноманітними питаннями, що стосуються правового захисту, а саме – особливостями перерахунку пенсії, порядком відшкодування шкоди, завданої залиттям квартири, сплати податків під час воєнного стану, а також порядком перетину державного кордону під час запровадження воєнного стану.

Нагадуємо, що безоплатну юридичну допомогу в Бібліотеці імені М.В. Гоголя (вул. Велика Васильківська, 136) можна отримати щоп’ятниці з 10:00 до 16:00.

Довідково. За загальним правилом на період дії правового режиму воєнного стану чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, а також жінкам-військовозобов’язаним обмежено виїзд за межі України, крім військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації відповідно до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».