назад

У Хмельницькому юні відвідувачі «Міста професій» розмірковували про якості юриста

Юрист – одна з професій, про яку юні хмельничани могли більше дізнатися, відвідавши «Місто професій» у суботу, 7 вересня, в парку ім. Т.Г. Шевченка. Роботу юристів системи безоплатної правової допомоги презентували колективи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Масштабний проєкт «Місто професій» завітав у Хмельницький уже вшосте. Цього року долучилася до нього і система безоплатної правової допомоги. Юристи регіонального та місцевого центрів презентували дітям та дорослим роботу системи, а також розповідали юним відвідувачам про особливості юридичної професії.

Охочі більше дізнатися про фах правозахисника виконували цікаві завдання: пояснювали, чим, на їхню думку, займаються юристи та адвокати, визначали якості, що мають бути притаманні хорошому юристу, а також розповідали про свої права, користуючись при цьому «картою прав дитини».

Фахівці й фахівчині центрів допомагали школярам впоратися із завданнями: пояснювали, які гарантовані законом права мають українські діти, як працює система безоплатної правової допомоги, що покликана захистити громадян від беззаконня та навчити відстоювати свої права.

Кожній дитині, яка побувала на локації системи безоплатної правової допомоги у «Місті професій», дісталися подарунки – значок, розмальовка, а також символічний «паспорт прав дитини» й буклет «Твої права – твій надійний захист!» Водночас дорослі змогли отримати фахові консультації з правових питань.