назад
15.02.19

У Козятині відбувся круглий стіл з партнерами

1 krstil

Нещодавно у Козятинському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели круглий стіл на тему: «Сучасні тенденції вирішення сімейних спорів». Фахівці системи безоплатної правової допомоги, управління юстиції та державної виконавчої служби обговорювали найвдаліші варіанти судового вирішення сімейних спорів та  застосування методу медіації у розв’язанні такого типу справ.

Захід розпочався вступним словом Олександра Комара, директора Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Він наголосив, що сімейні спори – це одна з найпоширеніших категорій справ. Адже скільки людей, стільки й може бути заяв про розірвання шлюбу, розподіл подружнього майна, визначення місце проживання дітей, стягнення аліментів, визнання батьківства, позбавлення батьківських прав, встановлення опіки (піклування), усиновлення.

Круглий стіл відбувся у вигляді дискусії, зокрема було обговорено питання особливості сімейних спорів в Україні, медіацію в сімейному праві та законодавче забезпечення цієї сфери. Особливо цікавою була частина дискусії, що стосувалася дотримання прав та інтересів дітей у випадку конфлікту сторін.

Також учасники заходу ділилися досвідом у вирішенні справ про стягнення аліментів, обговорювали останні законодавчі зміни з цього питання. Важливим досягнення спілкування за круглим столом стало обговорення проблемним питань, пов’язаних з отриманням свідоцтв про народження, документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство осіб ромської меншини.

Після круглого столу представники системи безоплатної правової допомоги, управління юстиції та виконавчої служби домовилися про проведення спільних правопросвітницьких заходів.

Участь у круглому столі взяли:

Олександр Комар, директор Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги;

Наталія Драмарецька, заступник директора Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги;

Марина Кобернюк, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД;

Вікторія Погорелюк, начальник відділу правової інформації та консультацій;

Інна Крейдіна, начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області;

Ірина Мишолов, старший державний виконавець;

Людмила Гайдучок, старший інспектор сектору превенції Козятинського відділення поліції.2 krstil

Якщо у Вас виникають питання юридичного спрямування, запрошуємо звернутися до Козятинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги за адресою: вул. Героїв Майдану, 32, м. Козятин, Вінницька обл., 22100, Україна, тел.: (04342) 2-00-17. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106