назад

У Львові для соціальних педагогів та психологів Львівської територіальної громади відбувся кінопоказ з обговоренням стрічки «Стираючи Девіда»

Для соціальних педагогів та психологів Львівської територіальної громади відбувся онлайн-кінопоказ з обговоренням стрічки «Стираючи Девіда». Модерувала його заступник директора Львівського місцевого центру з надання БВПД Христина Гаталяк та консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова Лідія Боженко. Захід відвідали понад 80 працівників навчальних закладів.

 

 «Часто ми використовуємо соцмережі як майданчик для спілкування та обміну думками. Додаємо особисту інформацію про себе, але навіть не підозрюємо чим це може загрожувати нам. Світ не стоїть на місці, але й за стрімким його розвитком часто ховаються непередбачувані небезпеки для приватного життя», – наголосила Христина Гаталяк.

Після перегляду фільму працівники навчальних закладів поділились власними враженнями та відзначили актуальність порушених правових питань у стрічці. Христина Гаталяк розповіла про роль та можливості системи безоплатної правової допомоги та пояснила, як звернутися за правовою допомогою.

Довідково. Сюжет фільму розповідає історію Девіда Бонда, який живе в країні, де стежать за кожним кроком кожної людини. Він вирішує з’ясувати, як багато знають про нього приватні компанії та уряд, тож провокує встановлення над собою нагляду, а потім намагається зникнути. Цей крок назавжди змінює все його життя. Залишивши вагітну дружину й малу дитину, він вирушає у жахливу подорож, а за ним, через державні бази даних, стежать двоє безжальних приватних детективів. Ця ситуація змушує його зрозуміти значення недоторканності приватного життя – та її втрати.