назад

Про роботу Кременецького місцевого центру з навчальними закладами

У 2021 році фахівці центру охопили 100 відсотків навчальних закладів району. Це і проведення консультування, і зустрічі з трудовими колективами, і, звісно, правопросвітницькі заходи різного формату для учнів та студентів. Такі заходи проходять у вигляді виховних годин, бесід на правові тематики, днів відкритих дверей, а також уроків права, які досить часто проводяться у вигляді гри.

Протягом року ми проводили консультування або правопросвітництво у кожному навчальному закладі Кременеччини, а це понад 110 шкіл, 2 коледжі та академія і в кожному з них знають про систему безоплатної правової допомоги – розповідає директор центру Валентина Вербицька.

До прикладу, днями фахівці місцевого центру відвідали Кременецьку школу № 2. Під час проведення уроку правознавства пограли з учнями 9-го класу у навчально-розважальну гру «Важниця». За задумом розробників гри Важниця – дівчина, яка врятує Україну. Гра спрямована на те, щоб донести народові України, в тому числі наймолодшим його представникам, що Закон та знання законів врятують Україну від злочинів та свавілля, відновлять верховенство права і справедливість.

Звісно, кожен захід завершується рядом запитань. Діти хочуть знати більше про право та поділитися своїми враженнями від проведення уроку в формі гри чи бесіди.

Часто фахівця місцевого центру проводять «Дні відкритих дверей». Під час проведення таких заходів гості мають змогу дізналися про роботу центру, подивитися та відчути як відбувається процес надання правової допомоги. Такі заходи є корисними для учнів, які у майбутньому планують обрати юридичну професію, оскільки під час знайомства з роботою центру вони дізнаються про основні робочі моменти і отримують певне уявлення про те , що ж це таке робота юриста.

Карантинні обмеження не стали на заваді фахівцям, які проводять правопросвітницькі заходи он-лайн . В основному такі заходи проводяться спільно із студентами Кременецької обласної гуманітарно – педагогічної академії ім. Тараса Шевченка. Ці он-лайн зустрічі носять інформаційний характер, а також частою є рубрика “Запитай у адвоката”, у ході проведення якої учасники заходу мають змогу поставити запитання фахівцям центру.

Наша співпраця з Кременецьким місцевим центром триває вже понад 5 років. Сотні дітей закріпили знання про власні права та те як їх захищати завдяки заходам системи безоплатної правової допомоги. Вони завжди актуальні та цікаві для дітей різного віку – розповіла вчитель правознавства Ніна Мартинюк.

Дізнатися більше про систему правової допомоги можна тут.