назад

У Вінниці відбулася конференція “Координація діяльності у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та /або насильству за ознакою статі”

Про важливість запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі, про  об’єднання зусиль для ефективної реалізації положення Стамбульської конвенції, яку ратифікували у час війни, говорили під час конференції “Координація діяльності у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та /або насильству за ознакою статі”, яка відбулась у місті Вінниці 11 квітня 2023 року.

Участь у заході взяла директорка Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова. Вона доповіла про ситуацію у Вінницькій області щодо кількості звернень громадян з питань домашнього насильства та/або гендерно зумовленого насильства до бюро правової допомоги, супровідні питання, з якими звертаються постраждалі від насильства, та наголосила про єдиний номер контакт-центру системи БПД 0-800-213-103.

Учасники конференції обговорили законодавчі зміни, проаналізували ситуацію, враховуючи статистику у Вінницькій області, надану відповідальними органами та спеціалізованими службами, механізми комунікації та співпраці між суб’єктами, що здійснюють діяльність у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.
Зазначена конференція зібрала понад 80 осіб – координаторів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, визначених у територіальних громадах та районах у Вінницькій області, фахівців правової, психологічної допомоги, представників прокуратури, поліції, а також суб‘єктів взаємодії та представників зацікавлених організацій.

Довідково: Захід організований спільно Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької ОВА, Фондом Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine та Міжнародною гуманітарною організацією Intersos Ukraine.