назад
11.08.22

У Мін’юсті відбулася зустріч з учасниками проєкту “Волонтер БПД”

Міністр юстиції України Денис Малюська разом із заступницею Міністра з питань європейської інтеграції Валерією Коломієць взяли участь у зустрічі із учасниками проєкту «Волонтер БПД». Проєкт був запущений за рік до війни – на початку 2021 року. Його метою було залучити людей до співпраці з центрами надання БВПД. До війни з системою БПД співпрацювали понад 350 волонтерів. На сьогодні волонтери продовжують працювати з фахівцями центрів БВПД та допомагають тим, хто цього потребує.

Денис Малюська подякував студентам за допомогу у забезпеченні доступу людей до безоплатної правової допомоги, адже в умовах воєнного стану волонтерська діяльність набуває особливого значення. Він також висловив рекомендації з приводу подальшого вибору студентами сфери діяльності та відповів на запитання присутніх, які стосувалися поточної роботи Мін’юсту в умовах війни.

«Наше завдання – тримати систему так, щоб вона працювала під час воєнного стану як у мирний час. Мін’юст є найбільшим серед усіх міністерств, тому це завдання не з простих. Крім виконання вже звичних поточних завдань, важливим зараз є  фронт юридичної боротьби. І це далеко не тільки міжнародні суди. Сьогодні, наприклад, ми просуваємо концепт конфіскації коштів рф закордоном», – пояснив Міністр.

Валерія Коломієць також подякувала волонтерам за допомогу системі БПД

«Сьогодні ви допомагаєте людям, провадячи правопросвітницьку роботу. Тим паче зараз, як ніколи, важлива робота з жертвами війни і жертвами воєнних злочинів. Одночасно ви маєте можливість перевірити, чи дійсно вам це цікаво і чи варто концентрувати свої зусилля на цій сфері», – зазанчила заступниця Міністра.

«Ми запустили проєкт «Волонтер БПД» на початку 2021 року, за рік до війни. Його мета — залучити людей до співпраці з центрами надання БВПД. Волонтери допомагають центрам у правопросвітницькій роботі, налагодженні взаємодії з партнерськими організаціями, поширенні інформації тощо. Попри війну волонтери БПД разом з фахівцями регіональних, місцевих центрів з надання БВПД по всій Україні продовжують працювати, допомагаючи тим, хто цього зараз гостро потребує, та роблять свій внесок у наближення нашої перемоги», — зазначив в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.