назад

У місті Суми пройшов Флешмоб, присвячений Дню Конституції України

Регіональний центр з надання БВПД у Сумській області та Сумський місцевий центр з надання БВПД спільно із Управлінням патрульної поліції Сумської області Департаменту патрульної поліції провели флешмоб, присвячений Дню Конституції України.
 «Конституція для кожної країни – це як паспорт для держави, як паспорт для кожного громадянина. І якщо ми поважаємо себе, свій народ, свою мову і культуру, то це означає, що ми маємо поважати й державне законодавство. Конституція увійшла у суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України», – акцентує в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Валентина Волобуєва.
До дня народження основного закону нашої країни біля Альтанки , що є своєрідним символічним місцем для сумчан, фахівці системи БПД та поліціянти облаштували дві розважальні лаунж-зони.
Цікава програма для дітей, розроблена представниками системи БПД Сумщини. Одним із елементів програми стали квести на святкову тематику.
Під час програми проводився конкурс малюнку «Мої конституційні права». Юристи безоплатної правової допомоги розповіли дітям про права, що гарантуються Конституцією України.
Бажаючі брати участь у квестах та конкурсі за результатами отримали брендовану продукцію системи БПД та солодощі.
Патрульна поліція облаштувала зону із побажаннями для України, де кожен із сум’ян міг залишити їх на листівці у вигляді голуба.
Паралельно присутніх інформували щодо прав, передбачених Конституцією України. Зокрема, щодо права на безоплатну правову допомогу, де її можуть отримати та які категорії громадян та вітали присутніх повітряними кульками із логотипом системи БПД.